Prajitura cu Mere (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mere (de Post)

Ingrediente

  • -1 kg mere
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -1 cana zahar
  • -200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 plic praf copt
  • -200 gr nuca tocata.
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri miere(optional).

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.

Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.

La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.

Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.

Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.

Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.

Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere.

Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere.

Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete.

Tocam nuca mai mare, presarand-o deasupra merelor.

Eu am pus si putina miere deasupra apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..

Se lasa sa se raceasca (daca rezistati, caci miroase, pfoaii, nu am cuvinte :)) ), dupa care se portioneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise