Prajitura cu lapte

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu lapte

Ingrediente

  • O foaie de placinta sau foetaj
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar (eu am pus doar 120 g si a fost suficient de dulce)
  • 5 oua
  • 250 ml smantana
  • esenta de vanilie (sau alta aroma)
  • 100 g faina sau amidon de porumb.

Mod de preparare

Se unge o tava rotunda (diametrul de circa 24-26 cm) cu unt si se pune foaia de placinta. Se pune aprox. 900 ml din lapte cu 100 g zahar la fiert. Se bat ouale cu restul de rahar, se adauga faina cernuta apoi laptele ramas (100 ml). Se adauga laptele fierbine putin cate putin dupa care se pune totul pe foc amestecand continuu pana devine o crema groasa. Se stinge focul, se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga smantana si vanilia (eu am pus si niste ciocolata). Se toarna amestecul in tava si se da la cuptor pentru cel putin o ora la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca apoi se pune in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise