Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare.
Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute.
Se amesteca bine cu telul mamaliga si se mai da inca 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maxima.
Cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca bine cu mamaliga fierbinte.
Se unge o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si se toarna mamaliga fierbinte in ea; se niveleaza cu ajutorul unei palete si se lasa la racit 15 minute.
Ceapa se taie marunt; ardeiul se taie julien;dovlecelul de taie rondele.
Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.
Se incinge putin de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc intai dovleceii pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
In acelasi ulei se calesc apoi ardeii cca 5 minute; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
Se calesc apoi ceapa si ciupercile feliate pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
La sfarsit se adauga in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc ; dupa ce au fiert cca 5 minute se pun pe blatul de mamaliga.
Peste pasta de rosii cu busuioc se presara dovlecelul, ardeii, ceapa , ciupercile si maslinele negre.
Se da la cuptor la 200 de grade 10 minute; se scoate si se presara cu branza mozzarella rasa pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 5 minute, sau pana branza s-a topit.
Se serveste calda.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii