Peste in stil mediteraneean

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Peste in stil mediteraneean

Ingrediente

  • : 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingura vin alb sec sau bulion
  • 2 tije de telina (tocate fin)
  • 1 catel de usturoi (tocat fin)
  • 150 gr ceapa rosie (tocata fin)
  • 600 gr rosii prunisoara
  • 1 lamaie (taiata in felii subtiri)
  • 1 lingura piure de rosii
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 4 felii de carne de peste (cum ar fi ton
  • somon
  • de aprox.125 gr fiecare)
  • 3 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 lingura oregano uscat
  • sare si piper negru

Mod de preparare

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si se prajesc 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand s-au inmuiat toate.Se toaca rosiile in bucati mari (se pot si decoji).Se adauga zaharul, daca este nevoie (depinde cat de acide sunt rosiile).Se dau intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba incet 2-3 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat.Se aranjeaza pestele pe un singur strat, iar deasupra se pune amestecul de legume.Se pun crengutele de rozmarin, se presara oregano si se condimenteaza dupa gust.Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet 10-15 minute, astfel incat carnea sa nu se faramiteze.Se stropeste ocazional cu sosul din cratita.Se poate servi alaturi de orez sau paine crocanta impreuna cu salata verde.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise