Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.
- Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie, ciocan pentru snitele, sucitor, etc.
- Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. Va arata ca un nisip umed.
- Tapetati forma cu hartie de copt. Eu am pus doar pe partea de jos.
- Adaugati compozitia in forma si apasati foarte bine cu o lingura.
- Dati tava la rece ( frigider ) pentru 30 de minute. acoperita cu folie de plastic.
- Intre timp, amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute.
- Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta ar fi peste noapte ).
Siropul:
Puneti zaharul pe foc si il lasati sa se topeasca; adaugati lamaia, 2 linguri de apa apoi frisca lichida si mai lasati 2 minute.
Eu am facut acele mici bilute si betisoare care le vedeti pe margine din zaharul caramelizat ( inainte de a adauga lamaia si restul ca altfel nu se intaresc ) pe o folie de aluminium.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii