Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

Preparam blatul pentru negresa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

Ingrediente

  • Sirop:
  • 200 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • Blat:
  • 8 ouă
  • 200 ml sirop
  • 150 g nucă tăiată grosier
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 25 g cacao
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 g nucă măcinată
  • 200 g lapte condensat Delatte
  • 250 g mascarpone
  • un praf sare

Mod de preparare

Preparăm blatul pentru negresă.

Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă.

Preparăm apoi siropul.

Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând continuu până se diluează tot zahărul.

Turnăm, în fir subțire, 200 ml din sirop, peste albușurile bătute și le mixăm până se omogenizează, apoi, înlăturăm mixerul și folosim o spatulă, pentru a nu se lăsa bezeaua.

Adăugăm, treptat, gălbenușurile, nuca măcinată grosier și la final făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt, amestecând ușor după fiecare adaos, cu mișcări circulare, de jos în sus, până la omogenizare.

Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până trece testul cu sobitoarea.

Lăsăm apoi blatul să se răcească și îl însiropăm cu siropul de zahăr caramelizat, oprit.

Preparăm crema de nuci.

Măcinăm nuca fin.

Încălzim laptele condensat pe baie de aburi, până aproape de punctul de fierbere și îl adăugăm, treptat, peste nuca măcinată, amestecând intens, așa încât nuca să se opărească și să se hidrateze bine.

Lăsăm compoziția să se răcească, apoi o mixăm împreună cu mascarponele și un praf de sare și o întindem uniform peste blatul de negresă, însiropat.

Dăm negresa la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și savura cu mare poftă.

Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise