Musaca de cartofi cu carne

Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi cu carne

Ingrediente

  • 900 g de carne tocata vita+porc
  • 9 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 4 cepe potrivite
  • 600-700 ml suc de rosii (eu am folosit suc de rosii facut in casa)
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 2 oua
  • ulei
  • patrunjel
  • sare si piper
  • oregano (optional)

Mod de preparare

Curatam ceapa si morcovii, apoi ii spalam. Eu am achizitionat de curand un chopper, de care sunt tare multumita. Am tocat legumele in bucati potrivite, apoi le-am taiat la chopper. Au iesit perfecte.

Intr-o oala mare, am pus apa cu un praf de sare, la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat cartofii in coaja pe care i-am spalat bine inainte. Intr-un wok am pus ulei, la incins. Adaug morcovii si ceapa. Le las sa se caleasca aproximativ 6-7 minute. Adaugam carnea tocata si amestecam cu o lingura de lemn. Amestecam usor pana cand carnea nu mai are un aspect rosiatic. Adaugam sucul de rosii si amestecam usor. Condimentez cu sare, piper, patrunjel tocat si putin oregano. Adaug aproximativ 300-500 ml de apa. Lasam amestecul la foc potrivit, pana cand scade. Amestecam din cand in cand. Spre final, amestecam in continuu.

Intre timp, curatam de coaja cartofii pe care i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. Ii trecem printr-un jet de apa, apoi i taiem felii potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu unt. Asezam un strat de cartofi in tava de copt, apoi adaugam un strat din amestecul de carne. Adaugam din nou un strat de cartofi, iar unul din amestecul de carne. La final, adaugam un strat de cartofi.

Intr-un bol, punem cele doua oua impreuna cu smantana si cascavalul. Amestecam cu un tel. Adaugam amestecul obtinut peste ultimul strat de cartofi. Nivelam pe toata suprafata tavii.

Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 30-45 de minute. Este delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise