Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste.
Spanacul proaspat se opareste in apa fierbine cu putina sare , se preseaza pentru eliminarea excesului de pa, se toaca marunt la cutit, se soteaza intr-o cratita in putil ulei de masline, se adauga usturoi tocat marunt, putina smantana lichisa, sare si nucsoara macinata.
Ardeiul gras colorat se taie sub forma de bastonase , se soteaza in putin ulei de masline cu busuic, in asa fel incat sa ramana crocant( tare).
Pe fileurile de peste se intinde spuma de spanac, la un capat se pun bastonase de ardei ( cu capetele sa ramana in afara ), apoi se ruleaza sub forma de paiote s, se pun in picioare si se prind cu scobitori.
Rulourile astfel obtinute se pun intr-o tava la cuptor, stropite cu putin ulei de masline, timp de 10 min, la max. 170 grade.
Separat se face un sos din smantana lichida , vin alb, suc de lamaie, sare si capere ( se va fierbe la foc mic pentru a se evita taierea sosului).
Preparatul se poate servi cu legume proaspete sote, buchetiera de legume la cuptor, butoiase de cartofi fierti sau orez( sub diferite variante).
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii