Galuste cu prune in sirop de menta

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Galuste cu prune in sirop de menta

Ingrediente

  • 600g cartofi
  • 150g faina
  • 1 lingurita de ulei
  • ½ lingurita nsare
  • 1/2lingurita zahar
  • 25 prune mari
  • 25 cuburi zahar brun(sau alb)
  • 300g pesmet
  • 50g unt
  • Zahar praf
  • Sirop de menta

Mod de preparare

Prunele le spalam ,le scoatem samburii cu atentie fara sa le despicam complet si le lasam la scurs intr-o strecuratoare .

Intr-o tigaie anti-aderenta, punem untul la topit si adaugam pesmetul pe care-l rumenim bine.

Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Framantam totul pana optinem un aluat ceva mai moale ca cel de taitei.

In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o tava sau farfurie.

Punem la fiert o oala cu apa in care am pus putina sare(un varf de cutit).

Din aluat, facem un carnat gros de 2-3degete, din care taiem bucatele de 1cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare imbracam o pruna. Le rotunjim intre palme; cand sunt gata toate, le fierbem pe rand, depinde cat este de mare oala, eu am fiert de doua ori 8 si o data 9 bucati,in apa clocotita, dar la foc mic, ca sa nu se sparga. Cand se ridica la suprafata sunt gata. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se putea scurge de apa si le tavalim prin pesmet. Le punem intr-un bol si le pudram cu zahar.

Se consuma atat calde cat si reci, ca fel principal sau, ca desert se pot servi intregi sau taiate in doua, stropite cu sirop de menta si o frunzulita ca décor ori taiem fiecare galusca in 8 bucatele pe care le stropim cu sirop si frunzulite de menta maruntita.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise