Spalam carnea, o taiem cuburi.
Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline.
Curatam usturoiul si il spalam. Asezam cateva fire peste carne. Punem cateva foi dafin.
Cartofii ii curatam si ii spalam in apa rece. Arpagicul il curatam si il spalam, il curatam de codite.
Peste carne, asezam cartofii si arpagicul. Presaram sare cu condimente, taiem cateva fire de usturoi, punem 2-3 linguri ulei de masline peste ei.
La sfarsit turnam in marginea vasului, o cana cu apa.
Asezam capacul formei de copt si dam la cuptor, la foc mare pentru vreo 30 minute, apoi lasam la foc mediu spre mic, timp de vreo 1 ora.
Scoatem capacul, si mai lasam 20 minute la foc iute iar, cat sa se rumeneasca bine.
Servim cu castraveti in otet sau muraturi, sau usturoi verde.
carnea sa fie de vitel, sa fie frageda.
cartofii sa ii spalati bine.
arpagicul copt iese o nebunie.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii