Rulada turceasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Rulada turceasca

Ingrediente

  • Am gasit reteta asta pe un blog;mi s-a parut interesanta;nu se foloseste cuptorul.E o reteta f.buna pt zilele toride sau pt.persoane,care nu au cuptor.
  • Am facut-o,dar nu mi-a prea iesit rulada;o fi fost de vina tipul fainii
  • consistent a “budincii”,grosimea “budincii”…………indeminarea………..nu stiu.Cind am vazut ca nu iese rol,am taiat bucati.
  • Dar voi mai incerca.Trebuie sa iasa rol.
  • Dar,credeti,rol sau bucati,e f.buna.Am servit si niste musafiri cu “rulada”mea nerulata;le-a placut f.mult.Nu le-am spus ca trebuie rulat.
  • Scriu reteta,exact cum am luat-o de pe blog.
  • -100 g de nuca de cocos
  • -1 l de lapte
  • -1 pahar de zahar tos(pahar mare,de apa)
  • -1 pahar(tot de apa) de faina
  • -50 g de unt,margarina
  • -200-250 ml de frisca lichida
  • -100 g de nuci macinate

Mod de preparare

Am folosit tava de cuptor;e mare.Are 40/35 cm.Pe tava se presara toata cantitatea de nuca de cocos.

Intr-o cratita,se amesteca,zaharul,faina si laptele(la rece).Laptele se pune incetul cu incetul,ca faina sa nu faca cocoloase.Apoi,punem cratita pe foc;se pune si untul.Amestecam tot timpul.

Dupa ce fierbe,facem focul f.mic si amestecind tot timpul,fierbem inca cca 2 minute.

Luam compozitia de pe foc,o punem peste nuca de cocos.Eu,am pus in comp.niste vanilie.

Dupa ce punem comp. peste nuca de cocos,o nivelam,putin,cu o lingura.

Lasam tava cu nuca de cocos si budinca,sa se raceasc f.bine;eu am pus-o vreo 2 ore in frigider.

In timpul asta batem frisca lichida;eu am pus putin intaritor de frisca.

Frisca rece,o punem peste “budinca”,rece.Peste frisca,se presara nuca macinata.

Lasam totul sa se raceasca(am lasat de seara pe dimineata),apoi se ruleaza.

E un deliciu.Pofta buna.

Am facut ieri,inca o data,reteta si uraaaaa,mi-au iesit rulourile.

Arata mult mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei
Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise