Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei rosu
  • 300 gr naut fiert
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.

Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.

Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.

Rosiile decojite le tocam marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.

Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.

Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.

Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.

Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.

Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.

Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.

Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.

Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.

Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise