Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

Dovlecei la gratar cu otet balsamic si patrunjel

Ingrediente

  • Reteta pentru 2 -3 persoane (in chip de garnitura)
  • 1 dovlecel mare sau 2 - 3 mai mici, curatati partial de coaja si taiati in felii rotunde, groase de circa 1cm
  • 2 linguri de ulei de masline, plus inca 1 lingurita (la final)
  • Sare, piper negru proaspat macinat, paprica afumata sau alte amestecuri de aromatice (eu am folosit o combinatie greceasca de usturoi, ceapa, cumin, cimbrisor si oregano)
  • 2 - 3 lingurite de aceto balsamico
  • Patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Intotdeauna mi-au placut dovleceii cu usturoi. Din pacate, nu imi sunt la fel de simpatice prajelile in ulei mult – asadar, reteta era rezervata zilelor petrecute acasa, in excese calorice. Odata cu productia abundenta de dovlecei din propria gradina, am fost nevoita sa imi revizuiesc meniurile si sa improvizez in functie de cosul cules zilnic – asa a aparut reteta asta. Poate fi pregatita cu succes atat pe gratar, cat si in cuptor – in zilele ploioase.

Incinge bine gratarul. In cazul in care pregatesti dovleceii in cuptor, preincalzeste-l la 180 grade Celsius, pe grill, si aseaza un gratar peste o tava.

Pune feliile de dovlecel intr-un castron incapator. Toarna deasupra lor cele 2 linguri de ulei de masline, asezoneaza cu sare, piper negru, paprica afumata si combinatia de aromatice. Amesteca bine, pentru ca feliile sa se imbrace cu mirodenii si ulei.

Aseaza-le frumos pe gratarul incins. Lasa cam 5 minute pe o parte, apoi intoarce-le cu un cleste de bucatarie, sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Ia-le de pe gratar si aseaza-le intr-un vas de ceramica. Picura deasupra otetul balsamic si lingurita de ulei, presata cu patrunjel verde tocat si serveste imediat. Vara placuta, sanatoasa si parfumata!

Mai multe delicii culinare gasesti pe blogul ZanaEficientei.wordpress.com.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise