Se prepara o coca din ou, apa, otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si margarina (care se freaca pana devine spuma).
Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri.Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora.
Apoi se ia fiecare jumatate, se intind si se coc pe dosul tavii (pe care se presara faina).
Se pune laptele,zaharul,budinca, si vanilia pe foc mic.Se bat albusurile spuma si se adauga galbenusurile amestecate cu amidonul.Cand incepe sa fiarba se adauga albusul si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga margarina cu lingura si se amesteca incet. Separat, se fierbe gelatina in putina apa, apoi se adauga la crema luata de pe foc.
O mai lasam un timp sa se raceasca dar nu de tot. Cand este calduta se pune intre foi si se inveleste tot in folie de plastic si se da la frigider.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii