Ardei umpluti cu ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 6-8 ardei grasi rosii mari
  • 500 g ciuperci pleurotus (champignon)
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 2 lingurite zahar
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, paprika, curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)
  • optional 1-2 dovlecei sau rosii

Mod de preparare

Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca marunt. O rosie se toaca cubulete, cealalta se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, morcovul se curata si se rade pe razatoarea putin mai mare.

Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in 20 ml ulei, ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati 1/2 din ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).

Umpleti ardeii (puteti sa-i astupati cu o bucatica de ardei sau de rosie). In 30 ml ulei prajiti-i putin pe toate partile si puneti-i vertical intr-un vas de fonta (tuci) sau intr-o cratita, pe un pat de felii de rosii, fara uleiul in care i-ati prajit. Daca ramane umplutura, scobiti 1-2 dovlecei taiati in doua (sau cateva rosii), ii umpleti si ii asezati intre ardei.

Turnati bulionul si putina apa in care ati dizolvat zaharul cat sa-i acopere putin. Fierbeti la foc mic cu capac aproximativ 30 minute si dati vasul la cuptor la foc mic inca 20-30 minute.

In uleiul in care ati prajit ardeii preparati sosul dintr-o lingura de faina desfacuta in apa, restul de ketchup si turnati-l peste ardei, miscand energic vasul, ca sa se amestece bine. Mai lasati 5 minute la cuptor si ardeii sunt gata.

Se servesc cu smantana si decorati cu frunzulite de patrunjel si marar.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise