Falafel (specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Falafel (specific arab)

Ingrediente

  • -2 pahare (de apa) naut
  • -patrunjel, o legatura
  • -1 ceapa
  • -4 catei usturoi
  • -1 ardei iute
  • -sare
  • -condimente (cumin - 2 lingurite rase, piper - dupa gust)
  • -1 lingurita praf de copt
  • -un virf de cutit bicarbonat

Mod de preparare

Nautul curata, se spala, se inmoaie 12-16 ore. Nu se fierbe dupa aceea.

Apoi nautul, ceapa, patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, se dau prin masina de carne;se pun, apoi, condimentele,sarea,praful de copt,bicarbonatul.Se framinta bine;se fac, apoi, chiftelute, care se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc linga rosii, ceapa verde, masline. Neaparat piine arabeasca (lipie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise