Marmeladă de afine şi portocale

Gemurile şi dulceţurile au o aromă deosebită poate pentru că ne aduc aminte multora dintre noi de copilărie şi de vacanţe. Cui nu îi place gemul de prune sau dulceaţa de căpşuni?

Marmeladă de afine şi portocale

Noi nu le refuzăm niciodată şi în fiecare an ne umplem măcar un colţişor din cămară cu aceste bunătăţi.

 

Dar anul acesta am zis să încercăm şi ceva nou, combinaţii nu foarte extravagante, dar nici clasice: o marmelada de afine şi portocale si un gem de zmeură şi mango.

 

Marmeladă de afine şi portocale

Ingrediente:

O portocală medie
O lămâie
Un băţ de scorţişoară
500gr afine (proaspete sau îngheţate)
500gr zahăr
500ml apă

 

Mod de preparare:

Se stoarce sucul de la lămâie şi portocală într-un vas (inclusiv pulpa), se curăţă de sâmburi şi se pune de o parte.
Coaja se taie în fâşii subţiri şi se pune într-o oală împreună cu apa şi băţul de scorţişoară. Se dă la fiert timp de 25 de minute până fâşiile de coajă sunt moi. (oala se acoperă cu un capac)
După ce au fiert, se scoate băţul de scorţişoară, se adaugă afinele şi sucul de la citrice şi se mai fierbe la foc mic timp de 10 minute.
Se adaugă zahărul şi se dă iar la fiert. Se fierbe la foc mediu, neacoperit, amestecând frecvent, până când se îngroaşă amestecul. (aproximativ 45 de minute)
Se ia de pe foc şi se pune în borcane. Borcanele se sigilează şi se pun în apă fierbinte timp de 10 minute.

 

Gem de mango şi zmeură

Ingrediente:

750gr de mango (curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe)
375gr de zmeură pasată
30ml suc de lămâie
60gr pectină praf
1 kg zahăr.

 

Mod de preparare:

Într-o oală se amestecă mango, zmeura şi sucul de lămâie. Se adaugă pectina până se dizolvă. Se dă la fiert şi se amestecă frecvent . Când fierbe, se adaugă zahărul (tot o dată) şi se dă înapoi la fiert amestecând continuu. Se fierbe la foc mare pentru un minut. După ce se îngroaşă, se ia de pe foc şi se îndepărtează spuma.
Se pune în borcane care se fierb 10 minute.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise