Risotto e o reteta foarte populara in Italia. Desi legenda risotto-ului a inceput mai mult in gluma, s-a transformat intr-un fel de mancare exotic si foarte cautat. Se spune ca, in 1574, un ucenic care lucra la pictatul sticlei pentru Domul din Milano era tinta batjocurii celorlalti pictori, care radeau de faptul ca ucenicul folosea sofran pentru a colora sticla. Pentru a opri batjocura, baiatul a hotarat sa-i joace o festa mentorului sau si, la nunta acestuia, a adaugat sofran in orez. Invitatilor le-a placut la nebunie si asa s-a nascut reteta de Risotto.
Iata si cum poti sa o pregatesti:
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 ceapa, unt pentru prajit, o ceasca orez, 2 1/2 cesti zeama de carne, 1 lingura bulion, sare, piper, sofran
Mod de preparare:
Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se infierbante si orezul, se toarna 2 cesti si jumatate de zeama de carne, in care s-a amestecat o lingura de bulion. Se adauga sare, piper, si un praf de sofran. Se da la cuptor 20 minute pana e absorbita toata zeama, si orezul e potrivit de fiert.
Se rastoarna si se serveste cu parmezan ras.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii