Reteta sandvisului Monte Cristo

Felii de paine alba cu sunca slaba, branza, date prin ou si prajite in unt – asa se prepara un sandvis Monte Cristo, iar istoria lui e la fel de interesanta precum reteta.

Reteta sandvisului Monte Cristo

Se spune ca reteta de sandvis Monte Cristo e o variatie a faimosului Croque Monsieur, care a fost servit pentru prima oara in 1910, in cafenelele pariziene si este si acum o gustare faimoasa in Franta si Elvetia in cafenele si baruri.

Se zice ca sandvisul Monte Cristo, similar lui Croque Monsieur, a fost servit pentru prima oara in California de sud, in anii '50. Apoi, a inceput sa fie popularizat in restaurante faimoase americane, precum Blue Bayou, Tahitian Terrace sau chiar la Disneyland.

Iata cum se prepara sandvisul Monte Cristo:

Se iau doua felii de paine toast, intre care se pune o felie de sunca slaba (de pui sau curcan) si o felie de cascaval. Feliile se dau prin ou si se prajesc intr-o tigaie in care ati topit in prealabil putin unt. Se servesc calde.

Dupa gust, puteti adauga la sandvis si felii de rosii sau castraveti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise