Felii de paine alba cu sunca slaba, branza, date prin ou si prajite in unt – asa se prepara un sandvis Monte Cristo, iar istoria lui e la fel de interesanta precum reteta.
Se spune ca reteta de sandvis Monte Cristo e o variatie a faimosului Croque Monsieur, care a fost servit pentru prima oara in 1910, in cafenelele pariziene si este si acum o gustare faimoasa in Franta si Elvetia in cafenele si baruri.
Se zice ca sandvisul Monte Cristo, similar lui Croque Monsieur, a fost servit pentru prima oara in California de sud, in anii '50. Apoi, a inceput sa fie popularizat in restaurante faimoase americane, precum Blue Bayou, Tahitian Terrace sau chiar la Disneyland.
Iata cum se prepara sandvisul Monte Cristo:
Se iau doua felii de paine toast, intre care se pune o felie de sunca slaba (de pui sau curcan) si o felie de cascaval. Feliile se dau prin ou si se prajesc intr-o tigaie in care ati topit in prealabil putin unt. Se servesc calde.
Dupa gust, puteti adauga la sandvis si felii de rosii sau castraveti.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii