Reteta pentru experimentalisti In primul rand trebuie sa stiti ca numarul portocalelor necesare depinde de cantitatea de aluat de negrese pe care doriti sa o preparati si de marimea portocalelor. Asadar, trebuie sa va hotarati cat aluat faceti si apoi in functie de cantitatea acestuia stabiliti si numarul de portocale de care aveti nevoie la aceasta reteta.
Daca cumva va mai ramane aluat de negrese si nu mai aveti portocale disponobile, puteti sa faceti pe langa aceasta reteta si o tava de negrese.
Pregatirea portocalelor:
Pentru a putea sta in pozitie verticala, fara sa se rostogoleasca, fiecare portocala trebuie sa fie taiata in partea inferioara. Atentie, nu taiati foarte mult! Atat doar cat portocala sa stea in picioare si sa nu se rostogoleasca.
Apoi taiati partea de sus a potocalei (1/3) si indepartati acest “capac”. Ca in imaginea de mai jos.
Folosind un cutit sau o lingura - dupa preferinta si indemanare- scoateti miezul (pulpa) si sucul portocalei. Un sfat: pentru ca la final negresa sa fie foarte aromata, lasati un strat subtire de pulpa pe peretii portocalei.
Preparea aluatului de negresa:
Acesta poate fi de post sau nu, si in general fiecare gurmand are propria reteta preferata de negresa. Va invitam sa va inspirati si din minunatete retete de negrese de pe Gustos.ro.
Va oferim o reteta simpla pentru aluat de negresa:
6 linguri de cacao
1/4 cana unt
1 cana de zahar
1/4 lingurita de sare (un varf de cutit de sare)
1/3 cana faina
2 oua
Se topeste untul si se amesteca cu cele 6 linguri de cacao. Se adauga apoi cana de zahar, cele 2 oua, faina si sarea. Se amesteca pana se obtine un aluat cu care va puteti mandri. :)
Cu ajutorul unei linguri umpleti portocalele scobite cu acest aluat. Nu umpleti complet pentru ca aluatul va creste si se va revarsa foarte mult pe afara. Puteti sa umpleti aproximativ 3 sferturi din fiecare portocala cu aluat de negrese. Daca insa doriti sa creati imagini inedite, atunci puteti sa umpleti portocalele pana la varf.
Preincalziti cuptorul la 170 de grade, puneti portocalele umplute intr-o tava si coaceti timp de 20-30 minute. Nu exista un timp exact stabilit, insa pentru a fi siguri ca aluatul s-a copt corespunzator, incercati trucul cu scobitoarea: intepati-l cu o scobitoare si daca nu se lipeste mult aluat pe ea, atunci inseamna ca aluatul s-a copt. La final puteti sa presarati pe deasupra putin zahar vanilat.
Daca doriti, puteti sa inveliti portocalele in foaie de staniol si sa le coaceti direct pe gratar.
Sursa foto header
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii