Tuturor ne plac prajiturile, si mai ales satisfactia pe care o avem cand cei dragi ne lauda “realizarile”. Pentru ca stim cu totii, cele mai bune prajituri sunt cele facute in casa, cu drag si atentie pentru detalii. Insa oricat de mult ne-am chinui, sunt anumite bunatati care ne ies foarte greu. Pentru ca una dintre ele e frisca, haideti sa aflam impreuna cum se face frisca adevarata!
In primul rand, aveti nevoie de ingrediente proaspete si de buna calitate si pe cat posibil, naturale. Gospodinele cu experienta recomanda urmatoarele ingrediente: 1/2 kg smantana proaspata, 4 linguri zahar pudra,1 plic zahar vanilat sau o fiola de esenta de vanilie pentru a da o aroma inconfundabila.
Pentru a fi siguri ca veti obtine o frisca delicioasa, este important sa lasati mai intai smantana la frigider cateva ore, pentru a se raci bine. Apoi, o rasturnati intr-un vas (de exemplu un castron de mixer) si o lasati 10 minute. Incepeti sa bateti frisca la viteza mica si cind observati ca incepe sa creasca, puneti treptat cu lingura zaharul pudra si cel vanilat, iar apoi dati mixerul la o viteza mai mare. Continuati sa bateti pana se ingroasa si devine ca o spuma, iar apoi opriti mixerul si puneti 2 pliculete de intaritor pentru frisca. Cand este gata, dati vasul la frigider pentru o ora.
Este foarte important sa stiti ca in comert exista o smantana speciala pentru frisca. Se poate gasi la orice supermarket, de obicei in niste sticlute mici de plastic de 0.25, pe care scrie “Smantana pentru frisca”. Trebuie sa fiti foarte atenti, pentru ca aceasta smantana are un termen de valabilitate de doar cateva zile.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii