Chiftelute indiene din paine (de post)

Chiftelutele din paine nu sunt straine pentru bucataria romaneasca, insa acum va prezentam o reteta de chiftele din paine mai deosebita, cu o aroma indiana deosebita si cu un aspect interesant. Sunt o gustare inedita si sunt potrivite pentru zilele de post.

Chiftelute indiene din paine (de post)

Ingrediente

4 cartofi medii

1 morcov

100 g de mazare

1 ceapa

4-5 ardei iuti, tocati

Sucul de la o lamaie

¼ lingurita de ghimbir uscat

20 felii de paine toast HapiHap, orice sortiment

ulei pentru prajit

sare

coriandru sau patrunjel tocat

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja, decojit-i si pasati-i grosolan.

Taiati fin morcovii si gatiti-i impreuna cu mazarea pana se inmoaie (la cuptorul cu microunde sau prin fierbere). Mixati cu cartofii.

Tocati ceapa si ardeii iuti fin. Incingeti putin ulei si sotati ceapa pana devine translucida, adaugati ardeiul iute si ghimbirul. Luati de pe foc, adaugati la amestecul de cartofi impreuna cu coriandrul, sarea si sucul de lamaie. Amestecati bine cu legumele pasate si formati 20 de bile micute cu acest amestec. Puneti-le deoparte.

Pregatiti o farfurie cu apa si inmuiati cate o felie de paine, pe ambele parti, in apa din farfurie. Incercati apoi sa scurgeti excesul de apa prin presarea feliei intre maini, fara sa stricati forma feliei de paine.

Acum puneti o bila de legume in mijlocul feliei si infasurati-i cu painea, apasand-o pana obtineti un bulgare. Continuati procesul pana terminati bilele de legume. Prajiti chiftelutele pana se rumenesc usor.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise