Cele mai faimoase sosuri de paste - Bolognese

Sosul bolognese e un tip de sos pentru paste bazat pe carne, originar din regiunea Bologna, din Italia. De regula, cei din Bologna servesc acest sos alaturi de tagliatelle sau lasagna. Mai rar, apare si langa macaroane sau alt fel de paste scurte.

Cele mai faimoase sosuri de paste - Bolognese

Reteta traditionala contine carne de vita, de porc, ceapa, morcovi, pasta de rosii, zeama de carne, vin rosu si, optional, lapte sau smantana. Cu toate acestea, au aparut foarte multe variante de bolognese, cu ingrediente diferite, de la carne 100% de porc la carne de pui sau chiar ficat de gasca. De asemenea, se mai pot adauga prosciutto, mortadella sau ciuperci porcini. Sosul este de asemenea faimos pentru faptul ca se fierbe un timp indelungat (aproximativ 2 ore).

Iata si cum se prepara:

Ingrediente:

250g carne tocata de porc, 250 g carne de vitel, 1 kg spaghetti, 6 cutii de rosii (pelati), sare, piper, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline 2 linguri, parmezan, 1 dl de vin alb.

Mod de preparare:

Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi - rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.

Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (Spagehtti Barilla), pastele trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge, se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosii.

In momentul cind se serveste, se adauga din cratita o lingura mare de sos, iar pe deasupra se pune parmezanul dat deja inainte prin razatoare. Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofa buna! Atentiune, tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise