Cea mai veche reteta de tort din lume - Tortul Linzer

Tortul Linzer este cunoscut drept cel mai vechi tip de tort din lume si poarta acest nume inca din 1696. Nu se va sti niciodata cine a inventat reteta si cine i-a dat acest nume si de ce. Stim doar ca reteta se gaseste inca dintr-o carte de bucate veche de 300 de ani. Pe vremurile acelea, blatul se facea din unt, migdale, zahar, faina si cele mai fine arome. Astazi, cele mai multe ingrediente sunt pastratate in reteta de Tort Linzer.

Cea mai veche reteta de tort din lume - Tortul Linzer

Reteta este destul de simpla, iar tortul Linzer pare mai mult o tarta sau o prajitura, la prima vedere. Totusi, exista destule variatii ale retetei si il puteti transforma in ceva mult mai fastuos.

Iata totusi reteta originala:

Ingrediente:

150 g faina, 100 g unt, 100 g migdale (tocate), 150 g zahar, 2 oua, 1 lamaie, 50 g nuci (tocate), esenta de vanilie, sare, 2 cuisoare macinate, 1/2 lingurita scortisoara, 1 ceasca gem de afine (sau de alte fructe, dupa gust), 1 zahar vanilat, zahar pudra

Mod de preparare:

Faina se freaca cu untul caldut, apoi se adauga zaharul, 1 oua, scortisoara, cuisoarele (zdrobite), migdalele, vanilia (esenta), sarea si zeama de la lamaie. Se framanta o coca care se imparte in doua si se lasa la rece 30 de minute.

Se ia o forma de tarta mare, se unge cu unt. Jumatate din coca se pune in tava, iar deasupra se intinde un strat fros de gem.

Din cealalta jumatate de coca se taie fasii de 1-2 cm latime si se fac zabrele care se pun peste gem. Cateva fasii se pun pe margine, de jur imprejur. Se ung “zabrelele” cu ou batut si se preasara deasupra migdale si nuci. Se baga in cuptor si se coace la temperatura medie aproximativ 1 ora.

Se serveste rece, cu zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise