Hello noodles! Imi plac de regula si pustiul meu le mananca, chiar si nefacuti!
Si uite asa am aruncat 125 grame Chow mein noodles - (de la Lidl, la 5 lei pachetul) in apa fiarta cu putina sare unde s-au luptat cu bulbucii aia timp de 4 minute. Apoi le-am lasat sa cada frumos intr-o strecuratoare, le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am rasturnat intr-un bol, le-am amestecat cu o lingura plina cu ulei de susan si le-am lasat deoparte. As zice despre taitei ca se poate si mai bine de atat, dar sunt buni.. va recomand chiar sa-i fierbeti 3 minute in loc de 4 pentru ca sunt destul de fainosi.
Sa indraznesc sa vorbesc despre uleiuri? N-am cum sa emit pretentii raportului calitate pret: e vreo 4 lei comparativ cu uleiul de susan ce-l am eu in casa la peste 20 ron o sticluta mult mai mica decat cea Lidl. Nu are nicidecum aceeasi aroma, e aproape fara spirit in el acest Sesame oil presat la rece de la Lidl, asa c-am pulsat cu inca o lingurita cu ulei de susan ce-l posed de ceva vreme (deci voi puneti de la inceput 2-3 lingurite cu ulei de susan de buna calitate). Si acum se cere o paranteza: eu desi am nasul mic si carn, miros destul de bine care-i treaba. Dar cunosc persoane care nu remarca intr-o salata nautul fiert de o aluna, deci echilibrand rezultatul analizei ii dau un usor cod verde - raportat la modicul lui pret, doar din acest considerent! In timp ce Peanut oil presat la rece - tot de la Lidl - e mult mai echilibrat decat cel de susan, e chiar multumitor raportat la pretul lui modic de 4 lei, e chiar ok.
Si subliniez: va recomand sa aveti mereu in casa uleiuri si sosuri de calitate. Daca la sosuri situatia e relativ mai simpla daca ai un produs mai ieftin, ca mai poti pulsa cu o legumo-vitamina sau alte prafuri care sa-i suplineasca lipsurile, cu uleiul nu prea te joci ca oricat ai pulsa/dilua aroma sau lipsa ei se simte. Deci eu va recomand un drum in Piata Amzei la Ki-life - un magazin de produse naturiste, unde veti gasi tot felul de treburi fara adaosuri, E-uri si Dragonul Rosu!
Revin la reteta: In wok-ul bine incins am turnat o lingura cu Peanut oil (ulei de arahide) si am eliberat acolo 2 cepe verzi taiate marunt, jumatate ardei iute feliat si el, cam 4 cm ghimbir proaspat - transformat in fasii cu peeler-ul de legume, un varf cutit pudra de ghimbir, 1 lingurita rasa cu sare (gustati si adaugati daca e cazul) si le-am sotat timp de 2 minute.
Apoi am adaugat in wok za noodles si am mai sotat 2 minute totul la foc iute. Am plusat cu 2 linguri pline cu Curry Sauce de la Lidl...
Inca un minut pe foc si gata cina in mai putin de 10 minute!
Prima reteta done! Ghimbirul isi merita toti banii, le da taitelor o savoare cu adevarat placuta. Curry sauce nu-i strident condimentat, nici foarte pigmentat cu aroma de ghimbir, e doar 5 lei sticluta, e ponderat satisfacator pentru un produs de supermarket. Pulsati cu ingredientele intocmai cum v-am scris - valabil pentru toate retetele, luand in calcul mentiunea pentru uleiuri si restul concluziilor atribuite fiecarui sos in parte, pentru ca modul in care le-am preparat, proportia ingredientelor le transforma intr-un rezultat credibil si ca-n melodia aia.. totul va fi bine ! ;)
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Dulcegarii culinare.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii