Conceptul de "finger food" este din ce în ce mai popular şi la noi în ţară. Nicio petrecere fără aşa ceva! Dar ce înseamnă? Dacă l-am traduce mot a mot nu ar suna prea bine: „mâncare pentru degete”.
Însă dacă ducem putin mai departe traducerea, aflăm că înseamnă „preparate ce poate fi mâncată cu mâna” Pentru unele popoare, în special cele din Asia, toată mâncarea se mănâncă cu mâna, dar e considerată finger food şi mâncarea ce se consumă pe stradă.
Finger food înseamnă, de cele mai multe ori, aperitive. E adevărat, nu toate felurile de mâncare ce se pot mânca cu mâna sunt aperitive, (de exemplu pizza sau kebabul) dar termenul general asta desemnează. E mâncarea de la petreceri sau de la nunţi şi botezuri: măsline pe scobitori, cârnăciori, cubuleţe de brânză, mini-sandwichuri, frigărui, hamsii prăjite.
Finger food e o soluţie bună atunci când vrei să organizezi o petrecere, nu vrei ca oamenii să stea la masă, dar nu vrei nici să îi laşi nemâncaţi. Câteva farfurii pline de aperitive gustoase şi arătoase ar putea salva situaţia. Iată câteva idei:
Clasice, dar super populare şi gustoase.
Tartine cu macrou afumat si sfecla
Tartinele sau mini tartinele sunt foarte rapid de preparat si poti gasi o multime de combinatii si de ingrediente!
Necesită un timp mai mare de preparare, dar o să fie atracţia serii, garantăm! Şi cu frigăruile vă puteţi juca: se pot face numai cu legume sau fructe.
Ce alte reţete de finger food mai ştiţi?
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii