Gogosi cu lapte condensat

Pentru ca saptamana trecuta v-am promis ca va voi aduce si o reteta unde folosim laptele condensat, astazi va propun aceste minunate gogosi. Nu va mai spun cat sunt de pufoase si delicate ci va invit sa le incercati pentru ca merita din plin.

Gogosi cu lapte condensat

Ingrediente:

600 gr faina

50 gr zahar

14gr drojdie uscata/ 30 gr drojdie proaspata

180 ml lapte condensat

250 ml apa calduta

1 ou mare

un varf sare

Mod de preparare:

Amestecam faina cu drojdia uscata ( daca folosim proaspata o dizolvam in apa calduta si o adaugam in centru fainii), adaugam in centrul fainii apa calduta, laptele condensat, oul si zaharul si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat consistenta adaugam un varf de cutit de sare si framantam pana obtinem o biluta elastica (daca aluatul mai cere faina mai adaugati cate o lingurita o data).

Lasam aluatul la crescut cam 2 ore dupa care il rasturnam pe masa infainata si intindem o foaie nu foarte subtire, cam 0,5 cm din care taiem cu o forma rotunda sau alta forma, gogosile.

Punem gogosile pe un fund de lemn mare si bine infainat la crescut pentru 30-45 minute.

Le lasam sa isi dubleze volumul, dupa care le prajim in baie de ulei incins. Daca gogosile sunt crescute suficient, vor pluti la suprafata uleiului si vor face guleras alb de jur imprejur.

Le servim pudrate cu zahar vanilat langa o cana de lapte, ceai sau cafea.

~ Mai multe retete gasiti pe blogul Laura Adamache! ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise